Sørbø kyrkje - Sommeråpen

Alle dager 10.00 - 20.00

Åpen Sørbø kyrkje 24. juni - 25. august 2015. Kl. 10.00 - 20.00 alle dager (7 days a week).

Sørbø kyrkje er ei høgendekyrkje, reist av ein høvding på garden Sørbø i tida 1130 – 1150, til bruk som soknekyrkje.
Før den vart reist har kristninga vore markert med eit steinkors på Krosshaug, omkring 300 meter fra kyrkja. Eit bruddstykke av steinkorset er bevart.
Les hele historia om Sørbø kyrkje her.

Du finner mer informasjon om kirka på www.kirkesok.no.

Det er nå reist eit nytt kors der det gamle sto:

Steinen  som er brukt til kyrkja  har naturlige,  ikkje hugne flater. Den er høgst sannsynleg funne på Rennesøy. Klebersteinen i utvendege hjørner, i portal, vinduer og alter er tatt ut i klebersteinbruddet  på Ertenstein i Rennesøy.

Kyrkja vart restaurert i 1966 og det er ca. 150 sitteplassar. Det er gudstenester her i kyrkja regelmesseg, men mest på sommarhalvåret.
Sjå aktivitetskalenderen for meir informasjon.