Qohelet - konsert med Jo Hegle Sjøflot

Utstein kloster, 15.november kl. 19.00

EKSISTENSIALISME PÅ GAMMELHEBRAISK

I Jerusalem, kanskje i det tredje århundret før Kristus, finner vi en gåtefull poet ved navn Qohelet (קהלט). Han beskriver den menneskelige situasjon på en måte som  skiller seg ut: Alt er forgjengelig, det guddommelige er utilgjengelig, og vinen er en av de få varige gleder for et menneske. At en slik tekst skulle finne veien inn i Bibelen var ingen selvfølge (i Norge kaller vi den Forkynneren). Qohelets filosofiske poesi holder seg forbausende godt også i dag, og gir kanskje vel så mye assosiasjoner til fransk, postmoderne eksistensialisme, som til det gamle Jerusalem.

Jo Hegle Sjøflot har komponert musikk til et knippe utvalgte tekster fra Qohelets bok. Med dette prosjektet er det første gang i norsk sammenheng at Qohelets tekster blir fremført på hebraisk.

Konserten er gratis, med kollekt til nytt orgel i Utstein kloster

Arr: Rennesøy og Mosterøy sokn